Šta je piling kože i zašto je važan za nas?

Koža kao najveći organ štiti naše telo od povreda, štetnih UV zračenja, patogenih organizama, bakterija. Zahvaljujući brojnim receptorima u koži imamo osećaj za toploto, hladno, dodir, pritisak ili bol. Zato negovanju svoje kože moramo posvetiti posebnu pažnju, pa je moramo tretirati redovno i na odgovarajući način.

Piling čini važan deo lične zdravstvene higijene, jer se takvim tretiranjem uklanjaju ostarele i mrtve ćelije. Uklanjanjem se sprečava njihovo nagomilavanje i poboljšava disanje kože, a samim tim koža lakše upija lekovite sastojke koje nanosimo.

Piling čini važan deo lične zdravstvene higijene, jer se takvim tretiranjem uklanjaju ostarele i mrtve ćelije. Uklanjanjem se sprečava njihovo nagomilavanje i poboljšava disanje kože, a samim tim koža lakše upija lekovite sastojke koje nanosimo.Pilingom uklanjamo toksine i podstičemo rast novih ćelija, poboljšavamo cirkulaciju i relaksiramo kožu.

Najčešće nemamo vremena ili finansijskih mogućnosti da redovno posećujemo SPA centre, pa piling tretmane možemo veoma dobro i sami da uradimo u svom kupatilu.

Po pravilu tretman se započinje na zadnjem delu tela, leđa, ruku i nogu, a to isto se ponavlja na prednjoj strani tela izuzev lica. Piling koji se nanosi na lice je mnogo nežniji i koristi se prema posebnom uputstvu izbegavajući predeo oko očiju. Piling se nanosi na kožu kružnim pokretima ruke i nežnom masažom, traje najmanje 5, a najviše do 30 minuta. Važno je i to da se prilikom tuširanja ne koriste kupke i gelovi, već se piling ispere toplom vodom, kako bi se hranljivi sastojci zadržali na koži. Između depilacije i pilinga preporučuje se pauza zbog iritacije osetljive i nežne kože.

Piling možete kombinovati i sa masažom jer masaža poboljšava cirkulaciju i omogućava lakše prodiranje i zadržavanje lekovitih sastojaka u vašoj koži.


Kafa u kozmetici

Kafa kao bogat antioksidans osvežava i hidrira kožu, pomaže kod prirodnog mašćenja. Svojstva kafe kao osnovnog sastojka u pilingu za telo ima višestruko dejstvo, sužava krvne sudove i diuretik je. Najveću pažnju izaziva kod žena u borbi protiv celulita. Piling od kafe je poznat kao odličan tretman u borbi protiv proširenih pora i grube kože, pa omekšava kožu i čini je elastičnom.

Piling možete kombinovati i sa masažom jer masaža poboljšava cirkulaciju i omogućava lakše prodiranje i zadržavanje lekovitih sastojaka u vašoj koži.

Medisana je izabrala za vas kozmetiku vrhunskog kvaliteta iz kolekcije Mr.Black, piling za telo na bazi kafe, najfinije sorte Arabike (Robusta). Održavanje zdrave kože je veoma važno, pa je piling Mr.Black efikasan način da vašu kožu učinite zdravom, glatkom i lepom.